Femton kvinnliga konstnärers tolkningar av temat fotboll som gjordes i samband med UEFA:s Dam-EM 2013.

Konst på Halmstad Arena

Idrott och konst går som bekant hand i hand och det gäller inte minst på Halmstad Arena. Här kan du uppleva offentlig konst av bland annat Erik Krikortz, Sven Jonson, Walter Bengtsson och dessutom femton kvinnliga halmstadkonstnärers verk på temat fotboll som gjordes till UEFA Dam-EM 2013. Under 2015 kommer även skulpturer av Christian-Pontus Andersson att dyka upp.

Konst på Halmstad Arena.länk till annan webbplats

Konstvägg "Halmstadväggen"

I utkanten av skateparken finns en öppen konstvägglänk till annan webbplats där alla är välkomna att måla med händer, pensel, roller eller sprejburk.

Väggmålningen "Crow Breeder", som gjordes i Halmstad Arena under en vecka i juni 2016 av konstnären Milu Correch, är ca 20 meter bred och 8 meter hög. Milu Correch, född 1991, är en argentinsk konstnär som slog igenom 2015 med väggmålningar i städer som Rom och Buenos Aires. Hon tillhör den nya generationens gatukonstnärer som utmärker sig genom att använda ett bildspråk som skiljer sig från den traditionella graffitin. Correch inspireras av litteratur och film och i hennes målningar ses ofta sagoväsen som för tankarna till fabler.

Målningen är gjord som en konstnärlig gestaltning på uppdrag av Halmstads kommun och finns att beskåda i Halmstad Arenas glaspiazza.

Kontakt

Halmstad Arena
Växjövägen 11
302 44 Halmstad

Vaktmästare: 035-15 27 55
Halmstad Arena Bad: 035-13 96 50
info@halmstadarena.se
bad@halmstadarena.se

Om Halmstad Arena

Halmstad Arena erbjuder en mängd varierande hallar, lokaler och planer för såväl idrott, konserter och evenemang som möten, konferenser och mässor. Arenan ska fungera som en naturlig samlingsplats där alla ska finna något som passar.

Följ Halmstad Arena på Facebook

Få information om vad som händer i Halmstad Arena, ställ frågor, lämna sympunkter och se och dela med dig av dina och andras upplevelser.