Angående coronaviruset: Detta gäller på Halmstad Arena

Halmstad Arena är öppen för idrott och fritid i organiserad form för barn och unga födda 2002 eller senare samt för skolidrott och yrkesmässig idrott. Detta innebär att föreningar och andra aktörer fortsatt ska följa föreskrifter, allmänna råd, samt pandemilagen.

Beslutet gäller tillsvidare.

Halmstad Arena - hall A, B, C1-6, D och E

Hall A, B, C1-6, D och E på Halmstad Arena är öppna för idrott och fritid i organiserad form för barn och unga födda 2002 eller senare. Omklädningsrum hålls fortsatt stängda för ombyte och dusch, endast handfat och toaletter får nyttjas. Allmänhetens åkning i ishallen är fortsatt stängd. Yrkesverksam idrott och skolidrott fortlöper som tidigare. Anläggningen öppnas inte för allmänheten.

Halmstad Arena Bad

Halmstad Arena Bad är öppet för kommunal simskola/simundervisning samt föreningsverksamhet för barn och unga födda 2002 eller senare. Anläggningen öppnas inte för allmänheten.

Medicinskt motiverade bad är tillåtna: Måndag (ej röda dagar eller helgdagar) kl. 12.00 - 16.00, tisdag - fredag (ej röda dagar eller helgdagar) kl. 8.00 - 16.00.

Halmstad Arena IP

Halmstad Arena IP är öppet för idrott och fritid i organiserad form. Yrkesverksam idrott och skolidrott fortlöper som tidigare. Omklädningsrum hålls fortsatt stängda för ombyte och dusch, endast handfat och toaletter får nyttjas.

Yrkesmässig idrott och skolidrott på hela Halmstad Arena

Yrkesmässig idrott och skolidrott berörs inte av restriktionerna även om vi uppmanar till det enskilda ansvaret att överväga att ställa in träningar och lektioner. Dock påverkas verksamheten av den nya pandemilagen. Detta innebär begränsningar av antal personer i respektive lokal i arenan (se anslag i respektive lokal).

Halmstad Arena Restaurang

Halmstad Arenas restaurang är stängd tillsvidare.

Evenemang på Halmstad Arena

Halmstad Arena får många frågor om kommande evenemang på arenan. Har du köpt biljett till ett arrangemang på Halmstad Arena och har frågor kring detta hänvisar vi till respektive arrangör för information. (Halmstad Arena arrangerar inga egna evenemang utan hyr ut och upplåter hallar, lokaler och övriga ytor till olika arrangörer.)

Gym på Halmstad Arena

Gymmet på Halmstad Arena drivs av Actic. Läs mer på deras webbplatslänk till annan webbplats om hur de anpassar verksamheten.

Förening verksam på Halmstad Arena

Öppningen av inomhusanläggningarna, för barn och unga födda 2002 och senare, görs utifrån att vi förutsätter att samtliga föreningar och utövare gör sitt yttersta för att minska smittspridning samt följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19.

Det vilar ett stort ansvar på såväl verksamhetsutövarna, dvs föreningarna, samt de enskilda individerna gällande att följa såväl ovanstående föreskrift som pandemilagen vad gäller maxantal i respektive lokal.

Avslutningsvis så är det viktigt att det i respektive förening kommuniceras att det är okej att inte delta i verksamheten, såväl som ledare och aktiv, om man känner oro eller har personer i sin närhet som är i riskgrupp eller känner oro. Vi litar och tror på att det finns en acceptans i föreningarna gällande detta och att inga barn och unga ska känna att det måste delta.

Städning på Halmstad Arena

  • Vi utför behovsanpassat städ och fördelar därmed städresurserna och utökar städningen till de ytor som besökare vistas mer frekvent i. Tex vissa omklädningsrum, toaletter, hissar och logistikgångar. De utrymmen/ lokaler som är i behov av en extra städning och spritning kommer att utföras på eftermiddagen.
  • Toaletter spritas dagligen vid städning. Toalettstol, tvättställ, blandare, spolknappar, dispensrar och handtag. Toaletter städas även extra noga just nu.
  • Följande hallar (mattorna) spritas vid städning en gång/vecka: Brottning, boxning, kampsporten och dansen. Detta dokumenteras på schema som finns på dörrarna i hallarna så att brukarna ser att åtgärd finns att förhindra smitta.
  • I konferenslokalerna spritas borden vid städning.
  • Spritning sker av vår städutrustning såsom skaft, vagnar, maskinernas rattar/ handtag.

Tillsammans kan vi hjälpas åt att stoppa smittspridningen! Läs mer om åtgärder och rekommendationer i Halmstads kommuns samlade information om Coronaviruset och Covid-19länk till annan webbplats.

Halmstad Arena som vaccinationslokal

Halmstad Arena kommer användas som en kompletterande vaccinationslokal. Läs mer på Region Hallands webbplats om vaccinationsplaneringlänk till annan webbplats.

Informationen senast uppdaterad: 26 februari 2021

Kontaktinformation

Halmstad Arena

info@halmstadarena.se

Adress

Halmstad Arena
Växjövägen 11
302 44 Halmstad

Personal


Halmstad Arena Bad, reception

bad@halmstadarena.se
035-13 96 50

Vaktmästeri, Halmstad Arena
035-15 27 55

Boka konferens och evenemang

kai.kvemo@halmstad.se
035-15 27 54

Boka idrottssanläggning och mötesrum

Bokninglänk till annan webbplats