Tillgänglighet Halmstad Arena

Halmstad Arena har som mål att samtliga verksamheter som ryms inom anläggningen ska vara tillgängliga för våra besökare oavsett personliga förutsättningar. Grundtillgänglighet finns i alla hallar, konferenslokaler samt i restaurangen.

Här kan du hitta information om vilka hjälpmedel som erbjuds dig med eventuell funktionsnedsättning samt annat som kan vara bra att veta innan ditt besök hos oss.

Parkeringsplatser

Både i nära anslutning till badentrén och huvudentrén finns det flera handikapparkeringsplatser.

Hissar

Till höger om arenarestaurangen rakt innan för huvudentrén finns en hiss som går till samtliga våningsplan.

Handikapptoaletter

Runt om i arenan finns ett flertal handikapptoaletter. I piazzan finns även en handikapptoalett med liftanording. På badanläggningen finns ett flertal handikapptoaletter, både i entrén, omklädningsrum och i baddelen. Det finns även en handikapptoalett med liftanordning.

Anpassade omklädningsrum på badet

Vi har två tillgänlighetsanpassade omklädningsrum, ett för damer och ett för herrar. Här finns krokar, handtvål, pappershanddukar och omklädningsskåp i nåbar höjd samt liftanordningar på de handikappanpassade toaletterna. I duschrummen finns bland annat hjälpmedel som duschstol, liftanordning, handtag på väggarna samt duschpallar. Från omklädningsrummen tar du dig direkt ut till undervisningsbassängen med våra automatiska dörröppnare.

Badbassänger

Vi hjälper dig gärna med vår mobila lift som går att använda till alla bassänger förutom bubbelpoolen. Liften kräver dock att du har en medföljande assistent som hjälper till.

Undervisningsbassängen är extra lämplig för rehabträning. Bassängen är försedd med en höj- och sänkbar botten vilket gör att djupet kan varieras från 0 till 150 centimeter. Vattentemperaturen är 32 grader och lufttemperaturen är 30 grader.

Bastur

Basturna i stora herr- och damomklädningsrummen på badet är tillgänglighetsanpassade.

Assistanshundar

Assistanshundar är jämställt med personlig assistent i lag. Dock ska det tydligt framgå att det är en assistanshund i tjänst.

Assistanshund på badet

Kontakta oss om du vill besöka badet med assistanshund.

Följa med-kort

Följa med-kortet är till för dig som har en funktionsnedsättning och innebär att du kan ta med dig en vän gratis till utvalda arrangemang och verksamheter Länk till annan webbplats. på Halmstad Arena. På Halmstads kommuns webbplats kan du ansöka om Följa med-kort Länk till annan webbplats..

Iskälkar

Vi har två kälkar anpassade för isåkning som du som besökare kostnadsfritt kan låna genom Halmstad Arena Bads reception. Fråga personalen i receptionen så hjälper vi dig.

No fall-sele

För att öka tillgängligheten i Halmstad Arena Is finns en så kallad No fall-skena monterad i taket i träningsishallen. I skenan kan en lina med en sele fästas som gör att personer med funktionsnedsättningar kan få möjlighet att prova på känslan att åka skridskor. För att öka möjligheterna för åkning med No fall upplåter vi tiden för allmänhetens åkning under utvalda datum och tider.

Kontakt

Har du ytterligare frågor är du alltid välkommen att kontakta oss via e-post info@halmstadarena.se.

Kontaktinformation

Halmstad Arena

info@halmstadarena.se

Adress

Halmstad Arena
Växjövägen 11
302 44 Halmstad


Halmstad Arena, Badreception

bad@halmstadarena.se
035 - 13 96 50

Halmstad Arena, Arenavaktmästare
035 - 15 27 55

Boka konferens och evenemang

jonna.bohman@halmstad.se
035 - 15 27 54

Boka idrottssanläggning och mötesrum

Bokning Länk till annan webbplats.