Fakta om arenan
Halmstad Arena är ett modernt och unikt multiområde som erbjuder besökare och arrangörer idrott, upplevelser och mötesmöjligheter - både inomhus och utomhus.
På ett och samma område skapas oändliga förutsättningar för föreningsliv, arrangörer, möten och evenemang av högsta klass. Här välkomnas dagligen skolidrottsverksamhet, ett rikt föreningsliv (ca 70 idrottsföreningar), elitidrott, konferens-, restaurang- och badgäster samt permanenta hyresgäster och nationella och internationella arrangörer.
Halmstad Arena består av:
- Fyra fullstora idrottshallar
- Fem mindre specialhallar
- Ishall med två fullstora rinkar och en mindre isbana
- Halmstad Arena Bad med äventyrsbad och simhall
- Kombihallen med fotbollsplan och friidrottsanläggning
- Friidrottsarena
- Elva elva mot elva fotbollsplaner med naturgräs varav en matchplan med läktare
- Två elva mot elva fotbollsplaner med konstgräs
- Fem sju mot sju fotbollsplaner med naturgräs
- Två fem mot fem fotbollsplaner med naturgräs
- Cricketplan
- Halmstad Arena Skatepark
Dessutom hittar du här:
- Gym, både inomhus och utomhus
- Konferenslokaler
- Kiropraktormottagning
- Parkeringsplatser för 1 100 bilar och 600 cyklar (bilparkering max 12 timmar)
Arenan rymmer också föreningskanslier och kontorslokaler samt lunchrestaurang, caféer och kiosker. Längs med hela framsidan löper en 220 meter lång och 8 meter bred glaspiazza som binder ihop arenan.
Översikt över Halmstad Arena

- Hus A ‑ Evenemangsarena
- Hus B ‑ Skolidrottshall, mötesrum och omklädningsrum
- Hus C ‑ Bordtennishall och specialhallar
- Hus D ‑ Ishall
- Hus E ‑ Ishall (huvudis plus liten isrink)
- Hus F ‑ Badhus
- Hus L - Kombihallen

Hallar, lokaler och planer
-
Idrottshallar
Hall A (A1 och A2)
A1 och A2 är två fullstora idrottshallar (40x 20 meter) placerade med långsidorna mot varandra. Vid idrottsevenemang kan spelplanen läggas tvärs över de båda planerna och utdragbara läktarsektioner kan dras fram och bildar en yta inramad av fyra läktarsektioner i två plan som rymmer cirka 3 880 åskådare.Hall B
Fullstor idrottshall (40 x 20 meter) byggd enligt konceptet standardidrottshall med en social yta med två bänkgradänger längs ena långsidan. Halva hallen är inredd för gymnastik med bland annat ribbstolar på väggarna och den andra halvan för bollspel.Hall C1
C1 är en fullstor idrottshall (20 x 40 meter) inredd för bordtennis med en fast läktare längs ena långsidan som rymmer 272 åskådare.
-
Specialhallar
I Halmstad Arena finns fem specialidrottshallar, speciallt inredda och anpassade för olika idrotter.Hall C2
Hall C2 är anpassad för kampsport på 20 x 11 meter som används för bland annat jiujitsu och karate. På golvet ligger mattor och runt väggarna finns speglar.Hall C3
Hall C3 är specialidrottshall på 20 x 10 meter med trägolv och speglar och ribbstolar på väggarna, och fungerar därför bra för kampsporter som karate samt dans.Hall C4
Hall C4 är en specialhall på 23 x 10 meter avsedd för boxning. I ena hörnet finns en fullstor tävlingsring och i taket hänger sandsäckar.Hall C5
Den största specialhallen C5 (20 x 18 m) är avsedd och utrustad för fäktning med bland annat målade banor på golvet.Hall C6
Hall C6 är en brottningshall på 23 x 14 meter. På golvet finns två mjuka brottningsmattor.
-
Ishallar
Halmstad Arena Is består av två fullstora isrinkar och en mindre isbana. Under säsong är någon av isarna öppen varje dag för allmänhetens åkning. Hall E
I hall E finns en fullstor matcharena (E1) med läktare som rymmer cirka 4 000 åskådare. Vid ena kortsidan finns dessutom en mindre isbana (E2).
Hall D
Hall D innehåller en fullstor isrink för träning, juniormatcher och tävlingar. Här finns också en värmestuga.
-
Fotbollsplaner och friidrottsanläggning
Elva mot elva-planer med naturgräs
Elva elva mot elva-planer med naturgräs varav en matchplan med läktare för 200 personer.Elva mot elva-planer med konstgräs
Två elva mot elva-planer med konstgräs varav en är anpassad för amerikansk fotboll.Sju mot sju-plan med naturgräs
Fem sju mot sju-planer med naturgräs.Friidrottsanläggning och inomhushall
Här finns också en friidrottsanläggning och en kombinerad inomhushall för fotboll och friidrott, kallad Kombihallen. Friidrottsanläggningen ligger i anslutning till plan 1 (även kallad A-planen). Runt planen finns en 400-meters löparbana med gummibeläggning. Här finns också kastbur samt plats för längdhopp och kulstötning.
Vanliga frågor och svar
Inför ditt besök
-
Var ligger Halmstad Arena?
Halmstad Arena, med adress Växjövägen 11, ligger cirka tre km öster om Halmstads centrum. Via E6:ans avfart 44, riktning mot centrum är arenan lätt att nå med bil. Från Halmstads centrum kör du väg 25 österut mot Växjö. Hitta hit
-
Hur tar jag mig till Halmstad Arena?
Information om hur du tar dig till Halmstad Arena finns under Hitta hit
-
Vilka öppettider gäller vid evenemang?
Det varierar. Du hittar mer information under respektive evenemang.
-
Är Halmstad Arena anpassad för besökare med funktionshinder?
Arenan är utrustad med hiss, entréerna har inga trappsteg, det finns handikapptoaletter och vid majoriteten av evenemang har vi en handikapp-läktare. Läs mer om Halmstad Arenas tillgänglighetsanpassning
-
Finns det parkering i anslutning till arenan?
Det finns 1 100 parkeringsplatser direkt utanför arenan, bland annat parkeringsplatser avsedda för funktionsplatser samt sex platser med laddningsstationer reserverade för elbilar. Under respektive evenemang kan du läsa ifall det är något speciellt som gäller för just det evenemanget.
-
Finns det hotell i närheten av Halmstad Arena?
-
Missnöjd med platserna på konserten?
Kontakta arrangören via kontaktuppgifter på biljetten.
-
Är parkett samma sak som arenagolvet?
Ja, parkett är detsamma som arenagolvet. Vid konsert och show kan parkett antingen möbleras med numrerade stolar (numrerad parkett) eller bara vara en tom yta för ståplats.
-
Hur hittar jag min plats i arenan på bästa sätt?
När du kommer till arenan, följ anvisningen på din biljett för sektion och plats. Är du osäker är du välkommen att kontakta någon av våra evenemangsvärdar på plats.
-
Finns det garderob i arenan?
Vid de flesta av våra evenemang har vi garderober. Kostnaden varierar beroende på evenemang. Vi tar kontanter, bankkort och Swish.
-
Pressinformation, fotopass och pressbilder?
Ansökan om fotopass, pressbilder och pressinformation sker till arrangören för evenemanget.
Biljetter
-
Hur många besökare kan Halmstad Arena ta emot?
Vår maxkapacitet är 4 500 besökare. Hur många biljetter som släpps till varje evenemang bestäms dock i samråd med arrangören.
-
Var kan jag köpa biljetter?
Det beror på vilket evenemang det gäller. Biljetter till våra evenemang går att köpa via länk på vår hemsida. Vi har även ett auktoriserade ombud, Halmstad TuristcenterLänk till annan webbplats..
-
Är det tryggt att köpa biljetter i andra hand?
Inte alltid. Vi rekommenderar därför att du köper biljetter till våra evenemang via våra arrangörer och auktoriserade ombud.
-
Borttappade eller stulna biljetter?
Biljetter är en värdehandling och måste visas upp vid entrén till evenemanget. Borttappade eller stulna biljetter ersätts inte. Är biljetterna stulna bör du göra en polisanmälan.
-
Vilka serviceavgifter tas ut vid biljettköp?
Vid biljettköp debiteras en serviceavgift. Denna avgift varierar beroende på biljettpris. Serviceavgift återbetalas ej.
-
Återköp av biljett
Köpta biljetter återköpes ej.
På arenan
-
Får man röka på Halmstad Arena?
Halmstad Arena är en rökfri anläggning där rökning inte är tillåtet.
-
Vad får jag inte ta med mig in på Halmstad Arena?
Farliga eller skrymmande föremål
Till Halmstad Arena får du inte ta med dig föremål som kan tänkas användas i skadesyfte mot arenan, dess personal eller andra gäster. Det omfattar men är inte begränsat till vapen, pyrotekniska pjäser eller andra farliga eller brandfarliga föremål. Glasflaskor, petflaskor, termosar, aluminiumburkar och flaggpinnar andra än av s.k. WP-plast eller klädesplagg/flagga med text eller symboler som uttrycker förakt mot folkgrupp, eller annan grupp är inte tillåtet.Mat och dryck
Det är inte tillåtet att ta med egen mat eller dryck i flaska för förtäring i arenan. Undantag görs för barnmat, frukt eller enklare snacks som du av medicinska skäl kan behöva under ditt besök. Flaskor är ej tillåtna p g a säkerhetsskäl, oavsett material och oavsett innehåll.Ljud- och bildinspelningsutrustning
Systemkamera, filmkamera och eller ljudinspelningsutrustning får ej medföras in på arenan. Detta förbud omfattar inte mobiltelefoner för privat bruk. Läs mer under rubriken ”Får jag ta med mig kamera in på evenemang i Halmstad Arena?”.
-
Vilken temperatur är det i arenan?
Temperaturen i arenan är varierar beroende på evenemang. Vid mindre evenemang kan temperaturen vara något lägre än normal inomhustemperatur. Vid större evenemang är temperaturen ca 20-21 grader.
-
Får jag ta med mig kamera in på evenemang i Halmstad Arena?
Det är arrangören till respektive evenemang som beslutar vilka regler som ska gälla vid sitt evenemang. Generellt brukar följande regler tillämpas: systemkamera, filmkamera och eller ljudinspelningsutrustning får ej medföras in på arenan. Att fotografera, filma eller ta upp ljud från föreställningen är förbjudet, även om upptagningen endast ska användas för privat/enskilt bruk. Det är ett intrång (brott) mot upphovsrätten att ta bild – eller ljudupptagningar, utan tillstånd från upphovsmannen, arrangören eller eventuella artister som medverkar.
-
Finns det skötrum och amningsrum på Halmstad Arena?
Skötrum finns och du hittar dem på handikapptoaletterna.
-
Finns det bankomat på Halmstad Arena?
Nej, tyvärr.
-
Finns det sjukvård och hjärtstartare på Halmstad Arena?
Sjukvårdspersonal finns på plats under vissa evenemang. Sjukrum finns på arenan. Hjärtstartare finns vid Halmstad Arenas huvudingång, på Halmstad Arena Bad, på Halmstad Arena Is och på Halmstad Arena IP.
-
Finns det syntolkning och hörselslinga på Halmstad Arena?
Syntolkning finns och hörselslinga finns vid vissa evenemang.
-
Vad gör ni med kvarglömda saker?
Kvarglömda saker sparas en månad sedan skänks de till insamlingar. Kontakta vaktmästare på telefon 035-15 27 55 om du har glömt kvar något i arenan.
-
Har Halmstad Arena internetuppkoppling?
Internet via publikt wifi finns.
Mat och dryck
-
Finns det restauranger, kiosker och caféer på Halmstad Arena?
Ja. Inne på arenan finns ett stort utbud av kiosker med enklare förtäring och dryck. Tillgången till alkohol varierar mellan olika evenemang. Mer om mat och dryck
-
Kan jag boka middag på Halmstad Arena inför ett evenemang?
Vid vissa evenemang serveras det mat antingen i restaurangen eller på planytan i anslutning till evenemanget. Du hittar mer information om vad som gäller under respektive evenemang eller under Mat och dryck
-
Får jag ta med mig mat in på arenan?
Det är ej tillåtet att medföra egen mat och dryck in på arenan. Undantag görs för barnmat, frukt eller enklare snacks som du av medicinska skäl kan behöva under ditt besök. På Halmstad Arena finns caféer med både mat och dryck.
Om arenan
-
När invigdes Halmstad Arena?
Halmstad Arena togs i bruk 2 januari 2010.
-
Vilka hyresgäster håller till på arenan?