Jonas Andersson

Den 17 juni 2024 förärades Jonas Andersson en plats på Halmstad Arenas Wall of Fame.

Juryns motivering

Jonas Andersson tilldelas plats på Wall of Fame i Halmstad Arena som ett erkännande för hans enastående insatser inom paraidrotten. Jonas har med sin imponerande meritlista och inspirerande livsresa visat vad som är möjligt trots fysiska hinder. Med en cp-skada som följeslagare har han inte bara utmärkt sig i friidrott, utan också tagit världen med storm genom sina bedrifter.

Hans idrottskarriär, som startade i IF Tre Hjärtan 1972, har resulterat i 24 SM-medaljer, varav 21 guld, och sex SM-guld i terränglöpning. Höjdpunkten kom 1980 vid Paralympics i Holland, där Jonas vann guld på 800 meter och silver i längdhopp. Hans beslutsamhet och kampanda visade sig även i hans deltagande i Paralympics i New York 1984, där han tyvärr drabbades av hälsoutmaningar.

Hans framgångar och insatser har inte bara satt Halmstad på kartan utan också inspirerat många inom och utanför idrottsvärlden. Jonas Andersson är ett levande bevis på att hinder kan övervinnas och att drömmar kan förverkligas.

Wall of Fame juryn är stolta över att få hedra Jonas Andersson med en plats på Halmstads Wall of Fame.

Fakta Wall of Fame

På Halmstad Arenas Wall of Fame hyllas Halmstads idrottsprofiler. Halmstad är en framgångsrik idrottsstad och har genom åren fostrat många duktiga idrottsutövare. Dessa ambassadörer har bidragit till att sätta Halmstad på världens idrottskarta och genom Wall of Fame vill vi tacka dessa förebilder för vad de har gett oss Halmstadbor.