Susanne Erlandsson

Den 29 oktober 2023 förärades Susanne Erlandsson en plats på Halmstad Arenas Wall of Fame.

Juryns motivering

Med en karriär som sträcker sig över 50 år har Susanne Erlandsson varit med om en hisnande resa som förtjänar att hedras. Från att varit en del av det historiska ögonblicket då den första svenska damlandskampen spelades till dagens globala roll som FIFA- och UEFA-delegat har hennes engagemang för damfotboll aldrig vacklat.

Hennes insatser som överledare på VM 2003, där Sverige nådde finalen och tog hem silver, har satt en stadig grund för damfotbollens utveckling och popularitet i Sverige. Det var året då damfotbollen verkligen kom i rampljuset och satte standarden för framtiden.

Men Susanne är inte bara en förebild för unga spelare, hon kämpar även för jämställdhet och ökad representation inom fotbollens högsta led. Som första kvinnan i Svenska fotbollsförbundets styrelse och hennes fortsatta arbete som ledare har hon banat vägen för många andra kvinnor inom sporten.

Wall of Fame juryn är stolta över att få hedra Susanne Erlandsson med en plats på Halmstads Wall of Fame.  

Fakta Wall of Fame

På Halmstad Arenas Wall of Fame hyllas Halmstads idrottsprofiler. Halmstad är en framgångsrik idrottsstad och har genom åren fostrat många duktiga idrottsutövare. Dessa ambassadörer har bidragit till att sätta Halmstad på världens idrottskarta och genom Wall of Fame vill vi tacka dessa förebilder för vad de har gett oss Halmstadbor.