Fredrik Andersson Hed

Den 12 februari 2023 förärades golfspelaren Fredrik Andersson Hed en plats på Halmstad Arenas Wall of Fame.

Juryns motivering

Fredrik Andersson Hed inledde sin professionella karriär 1992 och 1993 kom första segern på Telia Tour i Danmark. Vidare blev det seger på Challengetouren i Frankrike 2000 men sin största framgång i karriären nådde han med segern i BMW Italian Open på Royal Park i Roveri i maj 2010. Han spelade totalt åtta Major-tävlingar och hade sin bästa placering på British Open 2002 med en femtionde plats.

2015 avslutade han sin aktiva karriär men fortsatte arbeta med golfen utanför banan och blev även en framgångsrik kommentator i SVT.

Fredrik var inte bara en framgångsrik spelare på golfbanorna runt om i världen. Han var oerhört älskad och omtyckt av både kollegor och vänner.

Fredrik Andersson Hed gick bort alldeles för tidigt, endast 49 år gammal, i sviterna av en cancersjukdom.

Wall of Fame juryn är stolta över att få hedra Fredrik Andersson Hed med en plats på Halmstads Wall of Fame.

Fakta Wall of Fame

På Halmstad Arenas Wall of Fame hyllas Halmstads idrottsprofiler. Halmstad är en framgångsrik idrottsstad och har genom åren fostrat många duktiga idrottsutövare. Dessa ambassadörer har bidragit till att sätta Halmstad på världens idrottskarta och genom Wall of Fame vill vi tacka dessa förebilder för vad de har gett oss Halmstadbor.