Roy Hodgson

Den 15 juli 2018 avtäcktes Roy Hodgson som den elfte medlemmen på Halmstad Arenas Wall of Fame.

Juryns motivering

1975 var ett kämpigt år för Bollklubben. Med nöd och näppe hade man klarat sig kvar i allsvenskan. Och hur skulle det gå nu då - när man engagerat en fullständigt okänd 28-åring från England att träna laget. Så ung och så okänd, i varje fall för halmstadborna. När han presenterade sig för laget och var på bild i HP fick man inga vibbar om vad som komma skulle. Vi undrade nog lite till mans vad denne till kroppskonstitutionen något tunne engelsmannen med det långa håret skulle kunna åstadkomma. Skulle han verkligen kunna hålla Bollklubben kvar i Allsvenskan? Som han kunde! Med sitt för svensk fotboll nya zonspel med hög press tog han 1976 både motståndare och publik med överraskning. En överraskning som räckte ända högst upp – till det allsvenska guldet, för första gången i HBKs då 62-åriga historia.

Ett år efter att HBK år 1979 vunnit ännu ett guld lämnade han Bollklubben. Men han ska veta att alla fotbollsälskande halmstadbor sedan dess har följt hans imponerande karriär runt om i världen. Särskilt gladdes vi med honom när han 2012 utsågs till förbundskapten för sitt England. Men för oss i Halmstad är och förblir han mannen som skapade det HBK som 1976 och 1979 gav oss våra två första allsvenska guldmedaljer och en stabil grund för fortsatta framgångar.

När han idag gästar Halmstad och HBK tillsammans med sin ungdoms klubb, Crystal Palace Football Club, är det med stolthet och glädje som juryn för Halmstad Arenas Wall of Fame tillkännager att Roy Hodgson har utsetts till dess elfte medlem.