Curt Holmqvist

Juryns motivering

Som tolvåring tog han sig uppför Högelid, den långa sega backen som på den tiden var vägen till I16. Där i soldathemmet fick han 1928 sin första kontakt med den sport som skulle komma att utvecklas till en livslång kärlek. Under åren som följde ledde han sina västergrabbar i många duster mot östergrabbarna på de mest skiftande platser runt om i staden.

1937, strax före andra världskrigets utbrott, gjorde han slag i saken och skrev på baksidan av en följesedel ut de stadgar som lade grunden till hans livslånga och framgångsrika ”äktenskap” med den klubb som kom att fostra så många storstjärnor för att inte säga världsstjärnor.

Ett 60-tal gånger deltog han i SM – både som spelare och ledare. Redan 1943 gick laget till semifinal. Det dröjde dock ända in på 1960-talet innan han fick se sin klubb bli bäst i Halmstad. Sedan dess har det inte varit något snack om saken utan istället handlat om att vara bäst i
Sverige och till och med om bäst i både Europa och världen.

Framgångarna under hans ledarskap har sedan radats upp år efter år och totalt fick han uppleva att ”hans” spelare vann 10 individuella SM, 12 dubbel SM, 6 mixed dubbel-SM, 6 lag-SM, 1 SOC-seger, massor av nationella och internationella ungdomsmästerskap, 1 individuellt VM, 5 lag-VM, 1 individuellt EM, 2 dubbel-EM, 8 lag-EM, flera veteran-VM, med mera, med mera.