Halmstad Arena Skatepark

Den 21-22 oktober kommer Halmstad Arena Skatepark att vara avstängd för all åkning på grund av klottersanering.

Skateparken utanför Halmstad Arena Bad är en betongpark med både street och bowl. I parken är såväl nybörjare som proffs, unga som gamla och killar som tjejer välkomna att åka. Parken är öppen för skateboard-, kickbike/scooter-, inlines- och BMX-åkare men åktiderna är reglerade utifrån en tidsfördelning.

Tidsfördelning i skateparken

Skateparken är mycket populär och stundtals är här ett högt besökstryck. Detta har lett till att de som använder parken har efterfrågat en typ av reglering för att upprätthålla säkerheten och för att möjliggöra för åkarna att utvecklas. Tidsfördelningen är gjord i samråd med Halmstad Skateboardklubb och Halmstad Scooterförening. Tidsfördelning i Halmstad Arena skatepark följer Svenska Skateboardsförbundets rekommendationer.

 • Scooter/kickebike-, inlines- och BMX-åkare under 14 år är välkomna att åka samtliga skoldagar fram till klockan 17.00 samt skollediga lov- och helgdagar fram till klockan 15.00.
 • Alla skateboard-, scooter/kickbike-, inlines- och BMX-åkare över 14 år får åka samtliga tider.

Under de tider som skateparken är stängd för yngre scooter-/kickbikeåkare finns det möjlighet att åka i skateparken vid Söndrumsskolan.

Trivselregler

Trivselreglerna är till för allas trivsel och för att anläggningen ska hållas i så bra skick som möjligt. Trivselreglerna är framtagna av Halmstads kommun i samråd med Halmstad Skateboardklubb och Halmstad Scooterförening.

Tänk på att skateparken inte ligger på allmän plats och inte kan jämställas med en lekplats. Det är en idrottsanläggning med de krav på ordning och säkerhet som det innebär. När någon av parkens verksamma föreningar har träning eller annan inbokad tid, så är det föreningen som disponerar anläggningen.

 • All åkning sker på egen risk - använd hjälm och skydd.
 • Åk med förnuft och visa hänsyn.
 • I parken är det endast tillåtet att åka skateboard, scooter/kickbike, inlines och BMX.
 • Alla typer av pegs är förbjudna eftersom de kan repa och skada betongen.
 • Håll säkerhetsavstånd till andra åkare - lämna företräde till åkare som ligger före.
 • Publik och vilande åkare ska uppehålla sig utanför åkytan.
 • Håll ordning och släng allt skräp i soptunnorna.
 • All förstörelse och skadegörelse polisanmäls.
 • Totalförbud mot hot och mobbning råder.
 • Barn mellan 5-9 år ska vistas i skateparken i vuxet sällskap.
 • Målsman ansvarar för minderåriga barn.
 • Anläggningen är alkohol- och drogfri. Rökning undanbedes.
 • Vid skada på anläggningen samt synpunkter på drift och skötsel kontakta Halmstad Skateboardklubblänk till annan webbplats.

Den 2 000 kvm stora anläggningen består till större delen av street, men här finns också Sveriges största slutna bowl. I sin utformning liknar den så långt som möjligt ett vanligt torg med murar och räcken att hoppa och grinda på. Den ligger skyddad från trafik men ändå öppet, väl synlig och lättillgänglig. Anläggningen ger platsen liv och rörelse även kvällstid då den är belyst vilket ökar trygghetskänslan i området.

Inomhusskatepark

Strax norr om Halmstads centrum finns Halmstad Skateboardklubbs inomhusskatepark Slottsmöllans Skateparklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som består av en stor streetyta, vertramp, bowl, superramp och miniramp.

Hur Halmstad Arena Skatepark kom till

Skateparken utanför Halmstad Arena stod klar i augusti 2011. Parken har designats och projekterats av Pivotech i samarbete med Ramböll, där även lokala åkare har varit delaktiga i arbetet. Den är konstruerad för att vara både rolig och utmanande och står sig väl i klass med den internationellt berömda Stapelbäddsparken i Malmö.

Kontaktinformation

Halmstad Arena

info@halmstadarena.se

Adress

Halmstad Arena
Växjövägen 11
302 44 Halmstad

Personal


Halmstad Arena Bad, reception

bad@halmstadarena.se
035-13 96 50

Vaktmästeri, Halmstad Arena
035-15 27 55

Mat och dryck

Eventrestaurangen och badcaféet
info@eventrestaurangen.se

Boka konferens och evenemang

kai.kvemo@halmstad.se
035-15 27 54

Boka idrottssanläggning och mötesrum

Bokninglänk till annan webbplats