Referenser

Här är ett urval av evenemang som besökt Halmstad Arena.

World Table Tennis Championships 2018

Welcome to the next level! Det var mottot för 2018 års världsmästerskap i bordtennis, som hölls i den vackra staden Halmstad. Synergierna som skapades mellan Svenska Bordtennisförbundet, Destination Halmstad, Halmstad Convention Bureau och Halmstad Arena, tillsammans med det nära samarbetet med Internationella Bordtennisförbundet (ITTF), bidrog verkligen till den fantastiska succé som evenemanget blev.

Halmstad Arena är en fantastisk arena. Närheten till hotellen och deras kvalitet, den nästan obefintliga trafiken - faktiskt en av de smidigaste trafiksituationerna vi har upplevt kring stora evenemang, även initiativen kring att arbeta hållbart och de mätningar som gjordes för att säkerställa det, gjorde att vi i ITTF var väldigt nöjda.

2018 års världsmästerskap hölls i en liten stad, men med stor karaktär. Deltagarna från de över 100 länderna som deltog återvände garanterat hem med fyllda med positiva intryck.

Världsmästerskapet var kulmen av en serie av bordtennisevenemang som hållits under de senaste åren, där också det Europeiska kvalet för OS i 2017 är ett annat exempel på ett mycket framgångsrikt evenemang. Vi ser fram emot att återvända till Halmstad inom en snar framtid!

Raul Calin (generalsektreterare, International Table Tennis Federation)

ATG Svenska cupen i handboll - Final4

I mars 2024 arrangerades Final4 i handbollens ATG svenska cupen för herrar på Halmstad Arena.

"ATG Svenska cupen Final4 för herrar genomfördes för första gången helgen 9-10:e mars i Halmstad Arena. Såväl arenan som all personal levererade till 100% under båda speldagarna och bidrog till ett fantastiskt lyckat arrangemang."

Peter Gentzel, VD Svensk Elithandboll

Melodifestivalen – Andra chansen 2016

I mars 2016 arrangerades Melodifestivalen – Andra chansen i Halmstad Arena. Två generalrepetitioner och den livesända föreställningen med fullsatta läktare gjorde att närmare 15 000 besökare fick uppleva den fantastiska mellokänslan på plats.

Julgalan 2015

Under julgalan 2015 serverade vi varm mat till 3 500 gäster under en och samma kväll.

Stadium Sports Camp 2017

”Att arrangera ett läger där över 500 kids och över 150 arbetande personer ska samsas på samma plats är en utmaning – framförallt när man kommer till en ny plats eller arena. Men sommaren 2017, Stadium Sports Camps första i Halmstad, blev fantastiskt lyckad och mycket tack vare arenapersonalen som under hela förarbetet, men framförallt under genomförandet, var oerhört hjälpsamma och samarbetsvilliga! Det hade inte gått utan dem!”

Kim Karlsson, Operations Manager Halmstad under Stadium Sports Camp 2017

Bomässan 2015–2017

Funka för livet 2017

"För oss innebär Halmstad Arena god service samt bra tillgänglighet, två faktorer som spelar väldigt stor roll då våra arrangemang riktar sig till människor med olika funktionsnedsättningar. Vi har nu genomfört vårt andra arrangemang i Halmstad Arena och upplever arenan som väl anpassad för våra mässor. Vi från Funka för livet mötesplats AB ger betyget 5 av 5".

Släktforskarmässan 2017

"Vi valde Halmstad Arena som vår samarbetspartner för Släktforskarmässan 2017. Valet var enkelt då vi redan från början fick bra gensvar på vår offertförfrågan och många bra tips och råd redan före avtalsskrivningen. En stor fördel var att vi fick alla aktiviteter under samma tak, rymliga mässhallar, föreläsningssalar samt restaurang och café. Den goda servicen vi sedan fick under mässans gång förstärkte vår uppfattning om att Halmstads Arena är en bra plats för mässarrangemang.”

Ulf Josefsson, Hallands släktforskarförening

På Halmstad Arena har idrottsevenemang som SM-veckan arrangerats både 2011 och 2013, UNM i gymnastik 2014, VM-kval i volleyboll 2013 och de årligen återkommande fotbollslägren SvFF:s utvecklingsläger samt HBK:s ungdomsfotbollsturnering Laxacupen med ca 2 000 deltagare.

Halmstad Arena har även stått värd för tre världsutställningar (Dinosaurium 2013, Titanic - The Exhibition 2014 och Game Masters 2015).

Kontaktinformation

Halmstad Arena

info@halmstadarena.se

Adress

Halmstad Arena
Växjövägen 11
302 44 Halmstad


Halmstad Arena, Badreception

bad@halmstadarena.se
035 - 13 96 50

Halmstad Arena, Arenavaktmästare
035 - 15 27 55

Boka konferens och evenemang

jonna.bohman@halmstad.se
035 - 15 27 54

Boka idrottssanläggning och mötesrum

Bokning Länk till annan webbplats.