Bordtennis - LIEBHERR World Table Tennis Championships 2018

29 april 2018 - 6 maj 2018
  • Sport
  • Stora evenemang

Den den 29 april - 6 maj 2018 spelas LIEBHERR World Table Tennis Championships i Halmstad Arena. Utan tvekan kommer tävlingen att bli det största idrottsarrangemanget någonsin i Halmstads historia. 72 damlag och 72 herrlag, alltså totalt 144 lag från jordens alla hörn, kommer vara representerade under mästerskapet som kommer följas av hundratals miljoner tittare hemma i TV-sofforna.

Det var 2013 som Halmstad i sällskap av många andra världsstäder som Kuala Lumpur, Shanghai, Paris, Moskva med flera tilldelades mästerskapen. En fantastisk utmaning för hela pingissverige, organisationen för lag-VM samt det regionala och lokala näringslivet givetvis. Dock har Halmstad visat att stora arrangemang går att genomföra i staden med glans. Melodifestivalen, The Tall Ship Races och O-ringen är bara några av de evenemang som ägt rum i staden på senare år. På pingisfronten har det också arrangerats flera stora tävlingar. I mars 2015 spelades ITTF Legends Tour i Halmstad Arena och i oktober månad var det dags för LIEBHERR Men’s World Cup. Dessutom hamnade det europeiska kvalet till OS i Rio i Halmstad efter att ha blivit flyttat från Istanbul på grund av terrordåd. Den sistnämnda tävlingen var förmodligen det allra tuffaste testet där organisationen hade minimalt med tid på sig för att klara ut tävlingarna. Ett mycket hårt arbete där väldigt många drog ett tungt lass borgade för att det blev en rejäl framgång där i stort sett alla – spelare som ledare – var nöjda och glada.

Ett lag-VM är dock något helt annat. En organisation kommer växa fram och få jobba stenhårt för att kunna ro ett evenemang av den här storleken i land. Vi hoppas och tror att hela regionen Halland steppar upp och engagerar sig och besöker tävlingarna för det är en helt unik chans och fantastisk möjlighet att få vara med när lilla Halmstad hamnar i pingisvärldens fokus. Missa inte den! Dessutom, för att öka intresset kring bordtennis, synliggöra och etablera intressse kring lag-VM samt att visa på de positiva hälsoeffekter som finns med bordtennis, har också projekt PING PONG POWER skapats. Det kan du läsa om på pingpongpower.se . Mer om lag-VM kommer finnas på tävlingarnas officiella webbplats, www.wttc2018halmstad.com.

Följ oss på facebook för att alltid få veta det senaste som är på gång: https://www.facebook.com/pingpongpower.se

Kontakt och adress

Datum och tid

  • 29 april 2018 - 6 maj 2018
    Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag
Köp biljetter
Få vägbeskrivning

Mat och dryck

Hungrig eller törstig? Vi har lösningen på kurrande magar och torra strupar.
Se aktuell evenemangsmeny

Hitta inne på arenan

Hitta till restauranger, toaletter, trappor och hissar på våra våningsplan med hjälp av arenas översiktsplan.

Översikts plan Halmstad Arena

HITTA FLER EVENEMANG

Det finns inga evenemangstillfällen att visa i aktuell sökning: Inom alla kategorier mellan 2018-06-22 och 2018-09-30

Kontaktinformation

Halmstad Arena

Evenemang
Carina Robertsson, enhetschef
035-15 27 61

Konferens och event
Kai Kvemo, arenakoordinator
035-15 27 54

Mat och dryck
Eventrestaurangen
035-18 85 50

Idrottsanläggningar och samlingssalar
Webbokninglänk till annan webbplats

Vaktmästare Halmstad Arena
035-15 27 55
För att återfå kvarglömda saker, kontakta vaktmästare.

Adress
Halmstad Arena
Växjövägen 11
302 44 Halmstad
info@halmstadarena.se

Halmstad Arena Bad
Izabela Balog Topalovic, enhetschef
073-303 92 43

Reception
035-13 96 50

Badcafé
035-15 47 77

bad@halmstadarena.se