Frukostklubben & mässa

27 april

Kl. 06.45-09.00

Välkomna till Frukostklubben & mässa! Vi träffas kl. 06.45 och avnjuter en härlig frukostbuffé från Signerat Halland. Nätverka, gör affärer och besök våra partners fram till 09.00. Missa inte vår tipspromenad med fina priser!

TEMA: FRAMTIDSTRENDER.

Kristian Widén och Madeleine Solenhill om smarta städer. Ett spännande framtidsområde som berör alla och där digitaliseringen spelar en viktig roll. Det råder ingen tvekan om att samhället står inför stora utmaningar. Livsstilsrelaterad ohälsa kopplad till fysisk inaktivitet fortsätter att öka, samtidigt som vi måste hitta hållbara lösningar för framtidens resurser, miljö och klimat. I detta sammanhang spelar digitaliseringen en viktig roll. Med dagens teknik har vi möjlighet att anta ett helhetsperspektiv på hälsa och hållbarhet och skräddarsy satsningar som möter befolkningens behov och önskemål. Genom exempelvis tekniska lösningar kan vi forska kring befolkningens rörelsemönster i en stad och hur stadens platser och tjänster används – eller inte används. Med denna kunskap kan vi genom forskning och samarbete anpassa och effektivisera staden och dess resurser, vilket i sin tur ökar dess attraktionskraft. En attraktiv stad är smart. Det kallar vi en smart stad.   

Smarta städer är ett av Högskolans stora forskningsområden och har tilldelats 31 miljoner av KK-stiftelsen för att möta de stora utmaningar inom hälsa och smarta, hållbara städer som samhället i dag står inför. Med stöd av Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling kommer Högskolan att söka samarbeta med företag i regionen. Genom att samarbeta med varandra kan vi uppnå en bättre folkhälsa, en bättre tillväxt i regionen och ett mer hållbart och attraktivt samhälle i stort. Vill du vara med och göra Halland ännu attraktivare och smartare? Ta del av dessa mycket intressanta och inspirerande föreläsningar med Kristian Widén, projektledare för utvecklingen av forskningstemat smarta städer, och Madeleine Solenhill, forskare med inriktning på smarta städer, vid Högskolan i Halmstad.

Näringslivsnyheter. Vår samarbetspartner Halmstads Näringslivs AB berättar om vad som händer i näringslivet. På scen Karolina Davidsson, VD HNAB,

Varmt välkomna till Frukostklubben "Before Work"!

PROGRAM

06.45 Frukost, nätverkande & mässa
07.15 Canita & Karolina hälsar välkomna
07.20 Näringslivsnyheter med Karolina Davidsson
07.35 Huvudföreläsare Madeleine Solenhill, Kristian Widén
08.25 Utlottning (du måste vara på plats för att vinna)
08.30-09.00 Mässa & tipspromenad i Piazzan (priser hämtas inom två veckor eller på Frukostklubben gången efter)


Kontakt

Halmstad Arena
Växjövägen 11
302 44 Halmstad

Vaktmästare: 035-15 27 55
Halmstad Arena Bad: 035-13 96 50
info@halmstadarena.se
bad@halmstadarena.se

Om Halmstad Arena

Halmstad Arena erbjuder en mängd varierande hallar, lokaler och planer för såväl idrott, konserter och evenemang som möten, konferenser och mässor. Arenan ska fungera som en naturlig samlingsplats där alla ska finna något som passar.

Följ Halmstad Arena på Facebook

Få information om vad som händer i Halmstad Arena, ställ frågor, lämna sympunkter och se och dela med dig av dina och andras upplevelser.