Bordtennis - Lag-VM 2018

29 april - 6 maj

Mellan den 29 april och 6 maj 2018 spelas LIEBHERR World Team Table Tennis Championships i Halmstad Arena. Tävlingen kommer att bli ett av de största idrottsarrangemangen någonsin i Halmstads historia. 72 damlag och 72 herrlag, alltså totalt 144 lag från jordens alla hörn, kommer vara representerade under mästerskapet som kommer följas av hundratals miljoner tittare hemma i TV-sofforna. 

Det var 2013 som Halmstad i sällskap av många andra världsstäder som Kuala Lumpur, Shanghai, Paris, Moskva med flera tilldelades mästerskapen. En fantastisk utmaning för hela pingissverige, organisationen för lag-VM samt det regionala och lokala näringslivet givetvis. Dock har Halmstad visat att stora arrangemang går att genomföra i staden med glans. Melodifestivalen, The Tall Ship Races och O-ringen är bara några av de evenemang som ägt rum i staden på senare år. På pingisfronten har det också arrangerats flera stora tävlingar. I mars 2015 spelades ITTF Legends Tour i Halmstad Arena och i oktober månad var det dags för LIEBHERR Men’s World Cup. Dessutom hamnade det europeiska kvalet till OS i Rio i Halmstad efter att ha blivit flyttat från Istanbul på grund av terrordåd. Den sistnämnda tävlingen var förmodligen det allra tuffaste testet där organisationen hade minimalt med tid på sig för att klara ut tävlingarna. Ett mycket hårt arbete där väldigt många drog ett tungt lass borgade för att det blev en rejäl framgång där i stort sett alla – spelare som ledare – var nöjda och glada.

Ett lag-VM är dock något helt annat. Vi hoppas och tror att hela regionen Halland steppar upp och engagerar sig och besöker tävlingarna för det är en helt unik chans och fantastisk möjlighet att få vara med när lilla Halmstad hamnar i pingisvärldens fokus. Missa inte den! Dessutom, för att öka intresset kring bordtennis, synliggöra och etablera intressse kring lag-VM samt att visa på de positiva hälsoeffekter som finns med bordtennis, har också projekt PING PONG POWER skapats. Det kan du läsa om på pingpongpower.se. Mer om lag-VM kommer finnas på tävlingarnas officiella webbplats, www.wttc2018halmstad.com.länk till annan webbplatsKontakt

Halmstad Arena
Växjövägen 11
302 44 Halmstad

Vaktmästare: 035-15 27 55
Halmstad Arena Bad: 035-13 96 50
info@halmstadarena.se
bad@halmstadarena.se

Om Halmstad Arena

Halmstad Arena erbjuder en mängd varierande hallar, lokaler och planer för såväl idrott, konserter och evenemang som möten, konferenser och mässor. Arenan ska fungera som en naturlig samlingsplats där alla ska finna något som passar.

Följ Halmstad Arena på Facebook

Få information om vad som händer i Halmstad Arena, ställ frågor, lämna sympunkter och se och dela med dig av dina och andras upplevelser.