Tillgänglighet på Halmstad Arena Bad

Här hittar du information om vilka hjälpmedel som erbjuds dig med funktionsnedsättning och annat som kan vara bra att veta innan ditt besök hos oss. Har du ytterligare frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på 035-13 96 50 eller via bad@halmstadarena.se.

Parkeringsplatser

I nära anslutning till Halmstad Arena Bads entré finns det ett flertal handikapparkeringsplatser.

Handikapptoalett

På badanläggningen finns ett flertal handikapptoaletter, både i entrén, omklädningsrum och i baddelen. Det finns även en handikapptoalett med liftanordning.

Anpassade omklädningsrum

Vi har två tillgänlighetsanpassade omklädningsrum, ett för damer och ett för herrar. Här finns krokar, tvål, pappershandukar och omklädningsskåp i nåbar höjd samt liftanordningar på de handikappanpassade toaletterna. I duschrummen finns bland annat hjälpmedel som duschstol, liftanordning, handtag på väggarna samt duschpallar. Från omklädningsrummen tar du dig direkt ut till aktivitetsbassängen med våra automatiska dörröppnare.

Bassänger

Vi hjälper dig gärna med vår portabla lift som går att använda till samtliga bassänger förutom bubbelpoolen. Liften kräver dock att du har en medföljande assistent som hjälper till.

Aktivitetsbassängen är extra lämplig för rehabträning. Bassängen är försedd med en höj- och sänkbar botten vilket gör att djupet kan varieras från 0 till 165 cm. Vattentemperaturen är 32 grader och lufttemperaturen är 30 grader.

Bastu

Basturna i stora herr- och damomklädningsrummen är tillgänglighetsanpassade.

Följa med-kort

Följa med-kortet är till för dig som har en funktionsnedsättning och innebär att du kan ta med dig en vän gratis till Halmstad Arena Bad. På Halmstads kommuns webbplatslänk till annan webbplats kan du ansöka om Följa med-kort.

Assistanshundar

Assistanshundar är jämställt med personlig assistent i lag.  Dock ska det tydligt framgå att det är en assistanshund i tjänst. Även om det är tillåtet i lag så är det inte helt okomplicerat med hundar på badhus, inte minst med tanke på allergier, hundrädsla och hygien. Vi i personalen ställer gärna upp och ledsagar, men för enkelhetens skull uppskattar vi om man säger till i förväg. Om man tar kontakt med oss innan besöket så kan vi uppbringa ett gruppomklädningsrum där till exempel hunden kan vara medan man badar. 

Vi hjälper gärna till!

Vi lånar gärna ut våra gå- och rullstolar samt våra olika flythjälpmedel. Fråga oss så hjälper vi gärna dig. Vårt badcafé är lättillgängligt för dig med rullstol eller barnvagn (dock får du inte ta med dig barnvagnen in på badet). Vår personal är utbildad i våra olika hjälpmedel och hjälper gärna till.

Kontakt

Halmstad Arena
Växjövägen 11
302 44 Halmstad

Vaktmästare: 035-15 27 55
Halmstad Arena Bad: 035-13 96 50
info@halmstadarena.se
bad@halmstadarena.se

Om Halmstad Arena

Halmstad Arena erbjuder en mängd varierande hallar, lokaler och planer för såväl idrott, konserter och evenemang som möten, konferenser och mässor. Arenan ska fungera som en naturlig samlingsplats där alla ska finna något som passar.

Följ Halmstad Arena på Facebook

Få information om vad som händer i Halmstad Arena, ställ frågor, lämna sympunkter och se och dela med dig av dina och andras upplevelser.