Simskolor

Varje vår- och hösttermin arrangerar vi simskolor för barn från 5 år och uppåt. Simskolan pågår en dag i veckan under 13 gånger och kostar 800 kr inkl. serviceavgift. En engångskostnad för taggarmand om 100 kr tillkommer i de fall du inte redan har ett oprogrammerat taggarmband sedan tidigare.

Du bokar och betalar din simskoleplats här via webben. Vid första simskoletillfället köper du ditt taggarmband i receptionen, alternativt får ditt gamla taggarmband omprogrammerat.

Boka simskoleplats på webben

Vid varje terminstart drar vi igång nya simskolegrupper. Varje vardag har vi flera olika simskolepass och tider att välja mellan. 

Den 14 augusti kl. 08.00 släpper vi höstens simskoleplatser och du kan boka simskoleplats direkt här på webbenlänk till annan webbplats

För dig som inte har möjlighet att webboka så går det bra att boka simskoleplats i badets reception

Simskoleschema Höstterminen 2017

v. 36           Simskolestart
v. 43          
Livräddning och klädsim (långarmad tröja och långa byxor)
v. 44          
 Höstlov (ingen simskola) 
v. 49           
Simskoleavslutning

Vad ingår i simskolan?

Svenska Livräddningssällskapet och Skolverket har definierat simkunnighet som att klara av att falla i vattnet, få huvudet under vattnet, och efter att åter tagit sig till ytan kunna simma 200 m på djupt vatten, varav 50 m ryggsim.

Målen för all undervisning är att:

  • Stärka barnets/elevens självförtroende i vatten genom en varierad mängd övningar under säkra förhållanden.
  • Öka barnets/elevens säkerhet i vatten genom undervisning av färdigheter i de olika simsätten.

Vi arbetar med:

  • Vattenvana (ex. rörelse/ balans, vara under vattnet, titta, flyta, glida, andas, hoppa, dyka etc).
  • Bröstsim
  • Ryggsim

För att nå dessa mål är det viktigt att undervisningen sker utifrån barnets/elevens förutsättningar, i egen takt och efter förmåga. Övningar och lekar som är roliga är viktiga i inlärningen, eftersom färdigheter då kan övas in under positiva förhållanden.

Våra gruppnivåer

Nivå 1

Krav: Från och med det året barnet fyller 5 år. Inga förkunskaper.
Innehåll: Övar mycket vattenvana. Börjar med bentag.

Nivå 2

Krav: Kunna doppa huvudet under vatten, titta under vattnet och hoppa från kanten i lilla bassängen. Kunna hoppa i stora bassängen med hjälp. Kunna glida och flyta med hjälp.
Innehåll: Övar mycket flytning och bentag. Börjar gå ut mer och mer i stora bassängen.

Nivå 3

Krav: Kunna bentagen. Kunna hoppa i stora bassängen och ta sig tillbaka till kanten utan hjälp. Kunna glida utan platta.
Innehåll: Övar bentag både på rygg och mage. Är mycket ute i stora bassängen.

Nivå 4

Krav: Kunna simma 10 m bröst och ryggsim i lilla bassängen. Kunna hoppa i stora och flyta på rygg. Innehåll: Övar på ryggsim, flytning och dykning. Övar nästan enbart simning i stora bassängen.

Simskolor och babysim arrangeras även av Simklubben Laxenlänk till annan webbplats och Simföreningen Aquariet.länk till annan webbplats

Sommarsimskola

Under sommaren arrangeras sommarsimskola i sarmarnete med SK Laxen på kommunens utebad Simstadion Brottetlänk till annan webbplats, Getingebadetlänk till annan webbplats och Furulundsbadetlänk till annan webbplats.

Kontakt

Halmstad Arena
Växjövägen 11
302 44 Halmstad

Vaktmästare: 035-15 27 55
Halmstad Arena Bad: 035-13 96 50
info@halmstadarena.se
bad@halmstadarena.se

Om Halmstad Arena

Halmstad Arena erbjuder en mängd varierande hallar, lokaler och planer för såväl idrott, konserter och evenemang som möten, konferenser och mässor. Arenan ska fungera som en naturlig samlingsplats där alla ska finna något som passar.

Följ Halmstad Arena på Facebook

Få information om vad som händer i Halmstad Arena, ställ frågor, lämna sympunkter och se och dela med dig av dina och andras upplevelser.