Simskola för barn

Varje vår- och hösttermin arrangerar vi simskolor för barn från fem år och uppåt. Simskolor och babysim arrangeras även av Simklubben Laxen i våra lokaler. Halmstad Arena Bad har också simskola för vuxna.

Bokningen för höstens simskola öppnar 3 januari kl. 08:00 (2 januari för dig som tidigare deltagit i simskola). Simskolan pågår en dag i veckan under 13 gånger. Simskola för barn och ungdom (från året man fyller 5) kostar 920 kr per termin.

Nya rutiner för betalning

Denna termin har vi separerat bokning och betalning. Du gör din bokning som vanligt i systemet men betalning sker sedan på Halmstad Arena Bad.

Du betalar när du vill, innan simskolestart. Kom in ett par dagar inanan eller betala vid första simskoletillfället. Tänk på att det kan förekomma köer så kom i god tid.

Schema för simskolan våren 2023

Vecka 3

Simskolestart

Vecka 8

Sportlov

Vecka 13

Livräddning

Vecka 14

Påsklov (Obs. simskola måndag v. 15 trots annan dag påsk)

Vecka 17

Avslutning


Målet med undervisningen är att stärka barnets/elevens självförtroende i vatten genom en varierad mängd övningar under säkra förhållanden. Vi arbetar med vattenvana (till exempel rörelse, balans, vara under vattnet, titta, flyta, glida, andas, hoppa och dyka), bröstsim och ryggsim.

Undervisningen sker utifrån barnets/elevens förutsättningar, i egen takt och efter förmåga. Övningar och lekar som är roliga är viktiga i inlärningen, eftersom färdigheter då kan övas in under positiva förhållanden.

Gruppnivåer - simskola för barn

Kraven gäller oavsett vad barnen har gått i för nivå tidigare. Anmäl inte ditt barn till en nivå där barnet inte uppfyller kraven, oavsett vad de har gått i för nivå tidigare.

 • Nivå 1


  Krav:
  Från och med det året barnet fyller fem år. Inga förkunskaper behövs.
  Innehåll: I det första steget övar vi mycket på vattenvana. Vi hoppar, doppar, glider och flyter. Vi börjar introducera bentagen.

 • Nivå 2

  Krav: Kunna doppa huvudet under vattnet. Hoppa från kanten på grunt vatten utan hjälp samt hoppa från kanten på djupt vatten med hjälp. Våga glida och flyta med hjälp.
  Innehåll: I detta steg övar vi mer på bentagen samt att glida och flyta. Vi övar också på att plocka upp saker från bassängbotten och bli tryggare på djupt vatten.

 • Nivå 3

  Krav: Kunna bentagen. Kunna hoppa på djupt vatten och ta sig in till kanten utan hjälp. Kunna glida och flyta utan hjälp.
  Innehåll: I detta steg fokuserar vi på att utveckla tekniken både i bröstsim och ryggsim. Vi övar upp orken i simningen för att klara av längre simsträckor. Vi övar mer på djupt vatten.

 • Nivå 4

  Krav: Kunna simma 10 meter bröst- och ryggsim. Kunna flyta på rygg utan hjälp.
  Innehåll: I detta steg övar vi upp framdriften och finslipar tekningen i simningen. Vi ökar simsträckorna för både bröst- och ryggsim på djupt vatten. Vi övar även på att dyka och att vattentrampa.

Taggarmband

Om du inte har ett taggarmband sedan tidigare tillkommer en engångskostnad på 104 kr. Vid första simskoletillfället köper du ett taggarmband i receptionen, alternativt får ditt gamla taggarmband omprogrammerat. Simskoletaggen gäller endast för simskolan (30 minuter före respektive 30 minuter efter simskolan), bad därutöver är inte tillåtet.

Simskolor och babysim arrangeras även av Simklubben Laxen. Länk till annan webbplats.

Sommarsimskola

Under sommaren arrangeras sommarsimskola i sarmarnete med SK Laxen på kommunens utebad Simstadion Brottet Länk till annan webbplats., Getingebadet Länk till annan webbplats. och Furulundsbadet Länk till annan webbplats..

Ta simmärken

Vi tar inga märken på simskolan men vi rekommenderar att ni kommer och badar och då tar något märke som barnen är sugna på. Vi badvakter hjälper gärna till att godkänna momenten och alla märken finns att köpa i kassan.

Kontaktinformation

Halmstad Arena

info@halmstadarena.se

Adress

Halmstad Arena
Växjövägen 11
302 44 Halmstad


Halmstad Arena, Badreception

bad@halmstadarena.se
035 - 13 96 50

Halmstad Arena, Arenavaktmästare
035 - 15 27 55

Boka konferens och evenemang

jonna.bohman@halmstad.se
035 - 15 27 54

Boka idrottssanläggning och mötesrum

Bokning Länk till annan webbplats.