Simskola för barn och vuxna

Varje vår- och hösttermin arrangerar vi simskolor för barn från året man fyller 5 år samt vuxna. Simskolor och babysim arrangeras även av Simklubben Laxen i våra lokaler.

Halmstad Arenas simskola pågår en dag i veckan under 13 tillfällen.

Priser och bokning

Pris barn: 958 kr / termin
Pris vuxen: 1029 kr / termin
Boka: Boka simskoleplats i vårt bokningssystem Länk till annan webbplats. (bokning av höstens simskoleplatser öppnar 27 augusti kl. 08:00)

Schema för Halmstad Arenas simskolor - hösten 2024

Vecka 37

Simskolestart

Vecka 43

Livräddning

Vecka 44

Höstlov

Vecka 50

Avslutning


Simskola för barn

Målet med undervisningen är att stärka barnets/elevens självförtroende i vatten genom en varierad mängd övningar under säkra förhållanden. Vi arbetar med vattenvana (till exempel rörelse, balans, vara under vattnet, titta, flyta, glida, andas, hoppa och dyka), bröstsim och ryggsim.

Undervisningen sker utifrån barnets/elevens förutsättningar, i egen takt och efter förmåga. Övningar och lekar som är roliga är viktiga i inlärningen, eftersom färdigheter då kan övas in under positiva förhållanden.

Gruppnivåer - simskola för barn

Kraven gäller oavsett vad barnen har gått i för nivå tidigare. Anmäl inte ditt barn till en nivå där barnet inte uppfyller kraven, oavsett vad de har gått i för nivå tidigare.

 • Nivå 1


  Krav:
  Från och med det året barnet fyller fem år. Inga förkunskaper behövs.
  Innehåll: I det första steget övar vi mycket på vattenvana. Vi hoppar, doppar, glider och flyter. Vi börjar introducera bentagen.

 • Nivå 2

  Krav: Kunna doppa huvudet under vattnet. Hoppa från kanten på grunt vatten utan hjälp samt hoppa från kanten på djupt vatten med hjälp. Våga glida och flyta med hjälp.
  Innehåll: I detta steg övar vi mer på bentagen samt att glida och flyta. Vi övar också på att plocka upp saker från bassängbotten och bli tryggare på djupt vatten.

 • Nivå 3

  Krav: Kunna bentagen. Kunna hoppa på djupt vatten och ta sig in till kanten utan hjälp. Kunna glida och flyta utan hjälp.
  Innehåll: I detta steg fokuserar vi på att utveckla tekniken både i bröstsim och ryggsim. Vi övar upp orken i simningen för att klara av längre simsträckor. Vi övar mer på djupt vatten.

 • Nivå 4

  Krav: Kunna simma 10 meter bröst- och ryggsim. Kunna flyta på rygg utan hjälp.
  Innehåll: I detta steg övar vi upp framdriften och finslipar tekningen i simningen. Vi ökar simsträckorna för både bröst- och ryggsim på djupt vatten. Vi övar även på att dyka och att vattentrampa.

Simskola för vuxna

Här kan du som vuxen lära dig simma, det är aldrig för sent. Vi har simskola för både dig som är nybörjare och dig som redan kan simma lite och vill lära dig mer. På simskolan lär du dig både bröstsim och ryggsim. På plats finns alltid två instruktör som är med i vattnet.

Taggarmband

Om du inte har ett taggarmband sedan tidigare tillkommer en engångskostnad på 108 kr. Vid första simskoletillfället köper du ett taggarmband i receptionen, alternativt får ditt gamla taggarmband omprogrammerat. Simskoletaggen gäller endast för simskolan (30 minuter före respektive 30 minuter efter simskolan), bad därutöver är inte tillåtet.

Övriga simskolor

Under sommaren arrangeras sommarsimskola i sarmarnete med SK Laxen på kommunens utebad Simstadion Brottet Länk till annan webbplats., Getingebadet Länk till annan webbplats. och Furulundsbadet Länk till annan webbplats.. Simskolor och babysim på Halmstad Arena arrangeras även av Simklubben Laxen. Länk till annan webbplats.

Kontaktinformation

Halmstad Arena

info@halmstadarena.se

Adress

Halmstad Arena
Växjövägen 11
302 44 Halmstad


Halmstad Arena, Badreception

bad@halmstadarena.se
035 - 13 96 50

Halmstad Arena, Arenavaktmästare
035 - 15 27 55

Boka konferens och evenemang

jonna.bohman@halmstad.se
035 - 15 27 54

Boka idrottssanläggning och mötesrum

Bokning Länk till annan webbplats.