Badfakta

Halmstad Arena Bad är ett av södra Sveriges största äventyrsbad. Här finns vattenrutschkanor, vattenpist, vildfors, strömkanal, bubbelpool och separata hopp-, motions- och undervisningsbassänger. Dessutom rymmer badet en friskvårdsavdelning med gym samt ett badcafé.

Bassänger

Halmstad Arena Bad består av flera olika bassänger.

 • Äventyrsbassäng

  Äventyrsbassängen innehåller av ett antal attraktioner såsom vattenrutschkanor, vattenpist, vildfors, bubbelzoner, strömkanal, barndel för de minsta med sprutande djur samt en stor bassäng med en behaglig vattentemperatur på 30 grader. Även lufttemperaturen håller 30 grader. Djupet varierar från 0 till 1,40 meter.Barnavdelning
  Vår barnavdelning med bland annat minirutschkana, plaskytor, flytleksaker och ett vattenparaply är anpassat för våra yngsta besökare. Att temat är ”Halmstad” märks bland annat på laxfigurerna som sprutar vatten och ”Nissan” som flyter ut i det stora bassänghavet. 

 • Undervisningsbassäng

  Denna bassäng används huvudsakligen för simundervisning, rehabträning, babysim och andra gruppaktiviteter och därför har allmänheten inte tillträde till bassängen. Bassängen är försedd med en höj- och sänkbar botten vilket gör att djupet kan varieras från 0 till 165 centimeter. Bassängen är 12,5 meter lång och 8 meter bred. Vattentemperaturen är 32 grader och lufttemperaturen är 30 grader.
 • Motionsbassäng

  Denna bassäng används framför allt för motionssim. Bassängen är 25 meter lång och rymmer åtta banor. Vattentemperaturen håller 28 grader och lufttemperaturen ligger runt 29 grader.
 • Bubbelpool

  I äventyrsbaddelen finns bubbelpoolen vars 37-gradiga vatten ger skön avkoppling.
 • Hoppbassäng

  Badet har en hoppbassäng med en enmeterssvikt och ett tremeters hopptorn. Vattnet i den något ovala bassängen håller 30 grader och djupet är 3,80 meter.

Ta simmärken

Vi tar inga märken på simskolan men vi rekommenderar att ni kommer och badar och då tar något märke som barnen är sugna på. Vi badvakter hjälper gärna till att godkänna momenten och alla märken finns att köpa i kassan.

Kontakt

Har du ytterligare frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon 035-13 96 50 eller via e-post bad@halmstadarena.se.

Tillgänglighet på Halmstad Arena Bad

Här har vi samlat information om tillgänglighet och anpassningar som kan underlätta för dig och din vistelse hos oss.

Parkeringsplatser

I nära anslutning till Halmstad Arena Bads entré finns det ett flertal handikapparkeringsplatser.

Handikapptoalett

På badanläggningen finns ett flertal handikapptoaletter, både i entrén, omklädningsrum och i baddelen. Det finns även en handikapptoalett med liftanordning.

Anpassade omklädningsrum

Vi har två tillgänlighetsanpassade omklädningsrum, ett för damer och ett för herrar. Här finns krokar, handtvål, pappershanddukar och omklädningsskåp i nåbar höjd samt liftanordningar på de handikappanpassade toaletterna. I duschrummen finns bland annat hjälpmedel som duschstol, liftanordning, handtag på väggarna samt duschpallar. Från omklädningsrummen tar du dig direkt ut till undervisningsbassängen med våra automatiska dörröppnare.

Bassänger

Vi hjälper dig gärna med vår mobila lift som går att använda till alla bassänger förutom bubbelpoolen. Liften kräver dock att du har en medföljande assistent som hjälper till.

Undervisningsbassängen är extra lämplig för rehabträning. Bassängen är försedd med en höj- och sänkbar botten vilket gör att djupet kan varieras från 0 till 150 centimeter. Vattentemperaturen är 32 grader och lufttemperaturen är 30 grader.

Bastu

Basturna i stora herr- och damomklädningsrummen är tillgänglighetsanpassade.

Följa med-kort

Följa med-kortet är till för dig som har en funktionsnedsättning och innebär att du kan ta med dig en vän gratis till Halmstad Arena Bad. På Halmstads kommuns webbplats kan du ansöka om Följa med-kort Länk till annan webbplats..

Assistanshundar

Assistanshundar är jämställt med personlig assistent i lag. Dock ska det tydligt framgå att det är en assistanshund i tjänst. Även om det är tillåtet i lag så är det inte helt okomplicerat med hundar på badhus, inte minst med tanke på allergier, hundrädsla och hygien. Vi i personalen ställer gärna upp och ledsagar, men för enkelhetens skull uppskattar vi om du säger till i förväg. Om du tar kontakt med oss innan besöket så kan vi uppbringa ett gruppomklädningsrum där till exempel hunden kan vara medan du badar.

Vi hjälper gärna till

Vi lånar gärna ut våra gå- och rullstolar samt våra olika flythjälpmedel. Fråga oss så hjälper vi gärna till. Vårt badcafé är lättillgängligt för dig med rullstol eller barnvagn (dock får du inte ta med dig barnvagnen in i baddelen). Vår personal är utbildad i våra olika hjälpmedel och hjälper gärna till.

Kontaktinformation

Halmstad Arena

info@halmstadarena.se

Adress

Halmstad Arena
Växjövägen 11
302 44 Halmstad


Halmstad Arena, Badreception

bad@halmstadarena.se
035 - 13 96 50

Halmstad Arena, Arenavaktmästare
035 - 15 27 55

Boka konferens och evenemang

jonna.bohman@halmstad.se
035 - 15 27 54

Boka idrottssanläggning och mötesrum

Bokning Länk till annan webbplats.