Badfakta

Halmstad Arena Bad är ett av södra Sveriges största äventyrsbad. Här finns vattenrutschkanor, vattenpist, vildfors, strömkanal, bubbelpool och separata hopp-, motions- och undervisningsbassänger. Dessutom rymmer badet en friskvårdsavdelning med gym samt ett badcafé.

Viktigt att veta

 • Entréavgift betalas av alla besökare, även de som inte badar.
 • Duscha och tvåla in dig innan du hoppar i bassängerna för att minimera mängden fibrer från kläder samt smuts i bassängernas reningsanläggning.
 • Taggarmbandet ska bäras på armen under hela tiden som du vistas i badavdelningen.
 • Använd inte underkläder när du badar utan använd badkläder och burkini i polyester.
 • Skåpen i omklädningsrummen låses med tagg som köps i receptionen i samband med att du löser entré. Ha alltid med dig din tagg till badet. Glömd eller förlorad tagg ersätts inte.
 • All fotografering eller filmning är förbjuden inne på badet.
 • Badshop finns i receptionen där du kan köpa simglasögon, badkläder, schampoo mm.
 • Det är inte tillåtet att använda dykarutrustning under badets öppettider för allmänheten. Dykarutrustning får endast användas efter överenskommelse med badets personal.
 • Lyssna på och följ personalens anvisningar och tänk på att vara rädd om dig själv och andra så att inga olyckor sker.
 • Egen mat får medtagas och ätas kring de bord som inte tillhör badcaféet.
 • Vi är en kontantfri anläggning. Betala gärna med Swish eller betalkort.

Barn och familj

 • Barn under 12 år måste ha med sig en badande simkunnig vuxen. En badande simkunnig vuxen får max ha med sig tre barn under 12 år.
 •  För att få bada utan vuxet sällskap måste du ha fyllt 12 år samt vara simkunnig.
 • Små barn under två år ska använda badblöja under badbyxorna när de badar.
 • Det är inte tillåtet att ta med barnvagnar in på badet. Dessa kan du istället ställa på anvisade "parkeringsplatser" intill omklädningsrummen.

Information och ordningsregler på olika språk

Informationsfolder om Halmstad Arena Bad på olika språk Pdf, 670 kB, öppnas i nytt fönster.

Bassänger

Halmstad Arena Bad består av flera olika bassänger.

 • Äventyrsbassäng

  Äventyrsbassängen innehåller av ett antal attraktioner såsom vattenrutschkanor, vattenpist, vildfors, bubbelzoner, strömkanal, barndel för de minsta med sprutande djur samt en stor bassäng med en behaglig vattentemperatur på 30 grader. Även lufttemperaturen håller 30 grader. Djupet varierar från 0 till 1,40 meter.Barnavdelning
  Vår barnavdelning med bland annat minirutschkana, plaskytor, flytleksaker och ett vattenparaply är anpassat för våra yngsta besökare. Att temat är ”Halmstad” märks bland annat på laxfigurerna som sprutar vatten och ”Nissan” som flyter ut i det stora bassänghavet. 

 • Undervisningsbassäng

  Denna bassäng används huvudsakligen för simundervisning, rehabträning, babysim och andra gruppaktiviteter och därför har allmänheten inte tillträde till bassängen. Bassängen är försedd med en höj- och sänkbar botten vilket gör att djupet kan varieras från 0 till 165 centimeter. Bassängen är 12,5 meter lång och 8 meter bred. Vattentemperaturen är 32 grader och lufttemperaturen är 30 grader.
 • Motionsbassäng

  Denna bassäng används framför allt för motionssim. Bassängen är 25 meter lång och rymmer åtta banor. Vattentemperaturen håller 28 grader och lufttemperaturen ligger runt 29 grader.
 • Bubbelpool

  I äventyrsbaddelen finns bubbelpoolen vars 37-gradiga vatten ger skön avkoppling.
 • Hoppbassäng

  Badet har en hoppbassäng med en enmeterssvikt och ett tremeters hopptorn. Vattnet i den något ovala bassängen håller 30 grader och djupet är 3,80 meter.

Tillgänglighet på Halmstad Arena Bad

Här har vi samlat information om tillgänglighet och anpassningar som kan underlätta för dig och din vistelse hos oss.

Parkeringsplatser

I nära anslutning till Halmstad Arena Bads entré finns det ett flertal handikapparkeringsplatser.

Handikapptoalett

På badanläggningen finns ett flertal handikapptoaletter, både i entrén, omklädningsrum och i baddelen. Det finns även en handikapptoalett med liftanordning.

Anpassade omklädningsrum

Vi har två tillgänlighetsanpassade omklädningsrum, ett för damer och ett för herrar. Här finns krokar, handtvål, pappershanddukar och omklädningsskåp i nåbar höjd samt liftanordningar på de handikappanpassade toaletterna. I duschrummen finns bland annat hjälpmedel som duschstol, liftanordning, handtag på väggarna samt duschpallar. Från omklädningsrummen tar du dig direkt ut till undervisningsbassängen med våra automatiska dörröppnare.

Bassänger

Vi hjälper dig gärna med vår mobila lift som går att använda till alla bassänger förutom bubbelpoolen. Liften kräver dock att du har en medföljande assistent som hjälper till.

Undervisningsbassängen är extra lämplig för rehabträning. Bassängen är försedd med en höj- och sänkbar botten vilket gör att djupet kan varieras från 0 till 150 centimeter. Vattentemperaturen är 32 grader och lufttemperaturen är 30 grader.

Bastu

Basturna i stora herr- och damomklädningsrummen är tillgänglighetsanpassade.

Följa med-kort

Följa med-kortet är till för dig som har en funktionsnedsättning och innebär att du kan ta med dig en vän gratis till Halmstad Arena Bad. På Halmstads kommuns webbplats kan du ansöka om Följa med-kort Länk till annan webbplats..

Assistanshundar

Assistanshundar är jämställt med personlig assistent i lag. Dock ska det tydligt framgå att det är en assistanshund i tjänst. Även om det är tillåtet i lag så är det inte helt okomplicerat med hundar på badhus, inte minst med tanke på allergier, hundrädsla och hygien. Vi i personalen ställer gärna upp och ledsagar, men för enkelhetens skull uppskattar vi om du säger till i förväg. Om du tar kontakt med oss innan besöket så kan vi uppbringa ett gruppomklädningsrum där till exempel hunden kan vara medan du badar.

Vi hjälper gärna till

Vi lånar gärna ut våra gå- och rullstolar samt våra olika flythjälpmedel. Fråga oss så hjälper vi gärna till. Vårt badcafé är lättillgängligt för dig med rullstol eller barnvagn (dock får du inte ta med dig barnvagnen in i baddelen). Vår personal är utbildad i våra olika hjälpmedel och hjälper gärna till.

Kontakt

Har du ytterligare frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon 035-13 96 50 eller via e-post bad@halmstadarena.se.

Kontaktinformation

Halmstad Arena

info@halmstadarena.se

Adress

Halmstad Arena
Växjövägen 11
302 44 Halmstad

Personal


Halmstad Arena Bad, reception

bad@halmstadarena.se
035-13 96 50

Vaktmästeri, Halmstad Arena
035-15 27 55

Boka konferens och evenemang

kai.kvemo@halmstad.se
035-15 27 54

Boka idrottssanläggning och mötesrum

Bokning Länk till annan webbplats.