Badfakta

Äventyrsbassängen
Äventyrsbassängen består av ett antal attraktioner såsom vattenrutschkanor, vattenpist, vildfors, bubbelzoner, strömkanal samt barndel med sprutande djur, samt en stor bassäng med en behaglig vattentemperatur på 30 grader. Även lufttemperaturen håller 30 grader. Djupet varierar från 0 till 1,40 meter.

Motionsbassängen
Som namnet anger så används denna bassäng normalt sett för motionssim. Bassängen är 25 meter lång och rymmer åtta banor. Vattentemperaturen håller 28 grader och lufttemperaturen ligger runt 29 grader.

Hoppbassängen
Badet har en egen hoppbassäng med en enmeterssvikt och ett tremeters hopptorn. Vattnet i den något ovala bassängen håller 30 grader och djupet är 3,80 meter.

Bubbelpoolen
Ingenting annat på badet går upp mot bubbelpoolens 37-gradiga vatten!

Aktivitetsbassängen
Denna bassäng används huvudsakligen för simundervisning, rehabträning babysim och andra gruppaktiviteter och därför har allmänheten inte alltid tillträde till bassängen. Aktivitetsbassängens öppettider för allmänheten finns här. Bassängen är försedd med en höj- och sänkbar botten vilket gör att djupet kan varieras från 0 till 165 cm. Bassängen är 12, 5 meter lång och 8 meter bred. Vattentemperaturen är 32 grader och lufttemperaturen är 30 grader.

Aktivitetsbassängen

Viktigt att veta:

 • Skåpen i omklädningsrummen låses med taggarmband som du får i samband med att du löser inträde.
 • Du ska ha taggarmbandet på dig under hela tien du badar.
 • Det är inte tillåtet att ta med barnvagnar in på badet. Dessa kan du istället ställa på anvisade "parkeringsplatser" intill omklädningsrummen.
 • Det är inte tillåtet att medföra dykarutrustning under badets öppettider. Dykarutrustning får endast användas efter överenskommelse med badets personal.
 • Duscha och tvåla in dig innan du hoppar i bassängen! Anledningen till att du ska tvätta dig innan du badar är att vi vill minimera mängden fibrer från kläder samt smuts i bassängernas reningsanläggning.
 • Använd inte underkläder i bassängerna eller bastun (endast badkläder och burkini i 100% polyester är tillåtet)
 • Barn under 10 år samt icke simkunniga måste ha badande vuxet sällskap av säkerhetsskäl.
 • Alla från 3 år betalar entréavgift till badet.
 • All fotografering eller filmning är förbjuden i lokalerna
 • Lyssna på och följ personalens anvisningar.
 • Badshop finns i receptionen där du kan köpa simglasögon, badkläder, schampoo mm.
 • Tänk på att vara rädd om dig själv och andra så att inga olyckor sker.
 • Framför badet finns en stor gratisparkering.
 • Det är obligatoriskt för små barn upp till och med två år att använda badblöja under badbyxorna när de badar.
 • Entréavgift betalas av alla badgäster, även de som inte badar.

Smarta taggarmband för entré och skåpslåsning

För att passera entrégrindarna och låsa skåpet i omklädningsrummet använder vi taggar och tagglås. Med tagglås istället för hänglås på skåpen höjer vi säkerheten och minskar inbrottsrisken. Taggsystemet fungerar så att om någon försöker bryta sig in i ditt skåp så går ett larm till kassan. Det är inte möjligt att boka ett skåp eller ha kvar det över natten då samtliga skåp låses upp automatisk nattetid. Taggen köper du själv till en engångskostnad om 100 kr när du köper ett badkort som gäller flera bad. Taggen blir din personliga och går att programmera om när dess giltighet går ut. Tänk på att alltid ha med dig din tagg till badet. Glömd eller förlorad tagg ersätts inte.

Utebad

Förutom Halmstad Arena Bad har vi tre tempererade utebadanläggningarlänk till annan webbplats i kommunen som vanligtvis är öppna under juni, juli och augusti.

Kontakt

Halmstad Arena
Växjövägen 11
302 44 Halmstad

Vaktmästare: 035-15 27 55
Halmstad Arena Bad: 035-13 96 50
info@halmstadarena.se
bad@halmstadarena.se

Om Halmstad Arena

Halmstad Arena erbjuder en mängd varierande hallar, lokaler och planer för såväl idrott, konserter och evenemang som möten, konferenser och mässor. Arenan ska fungera som en naturlig samlingsplats där alla ska finna något som passar.

Följ Halmstad Arena på Facebook

Få information om vad som händer i Halmstad Arena, ställ frågor, lämna sympunkter och se och dela med dig av dina och andras upplevelser.