Portabel bassänglift i Halmstad Arena Bad

Tillgänglighet

Halmstad Arena har som mål att samtliga verksamheter som ryms inom anläggningen ska vara tillgängliga för våra besökare oavsett personliga förusättningar. Grundtillgänglighet finns i alla hallar, konferenslokaler samt i restaurangen.

Här kan du hitta information om vilka hjälpmedel som erbjuds dig med eventuell funktionsnedsättning samt annat som kan vara bra att veta innan ditt besök hos oss.

Parkeringsplatser

Både i nära anslutning till badentrén och huvudentrén finns det flera handikapparkeringsplatser.

Hissar

Till höger om arenarestaurangen rakt innan för huvudentrén finns en hiss som går till samtliga våningsplan.

Handikapptoalett

Runt om i arenan finns ett flertal handikapptoaletter. I piazzan finns även en handikapptoalett med liftanording.

Evenemang

Vid evenemang i A-hallen finns två loger med plats för ett tiotal personer med funktionsnedsättning samt medföljare.

Halmstad Arena Bad

Information om tillgänglighet på Halmstad Arena Bad

Följa med-kort

Följa med-kort

Följa med-kortet är till för dig som har en funktionsnedsättning och innebär att du kan ta med dig en vän gratis till utvalda arrangemang och verksamheterlänk till annan webbplats på Halmstad Arena. På Halmstads kommuns webbplatslänk till annan webbplats kan du ansöka om Följa med-kort.

Iskälkar

Vi har två kälkar anpassade för isåkning som du som besökare kostnadsfritt kan låna genom Halmstad Arena Bads reception. Fråga pesonalen i receptionen så hjälper vi dig. 

No fall-sele

Hösten 2014 ökade vi tillgängligheten i vår träningsishall med en så kallad "no fall-sele". No fall-selen gör dels att personer med funktionsnedsättningar kan få möjlighet att testa på känslan att åka skridskor på is, och dels att Halmstads Konståkningsklubb kan öva trippelhopp med mindre skaderisk. Allt tack vare ett bidrag från allmänna arvsfonden.

Hösten 2014 beviljades Halmstad konståkningsklubb ett bidrag på 851 000 kronor från allmänna arvsfonden för att bygga en slags fallskyddsanordning på is. Konstruktionen består helt enkelt av en stålskena som fästs i taket och i skenan fäster man en krok och en lina. Ena änden av linan fästs i en bergsklättrarsele och den andra kan en tränare hålla emot med.

No fall-selen slår två flugor i en smäll. Å ena sidan ger den bättre träningsmöjligheter för konståkarna men å andra sidan ger den samtidigt också en möjlighet för funktionshindrade att kunna åka skridskor. För att det ska vara möjligt att använda no fall-selarna i exempelvis skolklasser med funktionshindrade finns det plats för fem personer att åka samtidigt.

För att använda no fall-selarna kontaktar du Halmstad Konståkningsklubb.länk till annan webbplats

Jämlik ishall är ett projekt för att öka tillgängligheten i våra ishallar.

Övrigt

Vi på arenan hjälper gärna till så tveka inte att fråga oss.

Kontakt

Halmstad Arena
Växjövägen 11
302 44 Halmstad

Vaktmästare: 035-15 27 55
Halmstad Arena Bad: 035-13 96 50
info@halmstadarena.se
bad@halmstadarena.se

Om Halmstad Arena

Halmstad Arena erbjuder en mängd varierande hallar, lokaler och planer för såväl idrott, konserter och evenemang som möten, konferenser och mässor. Arenan ska fungera som en naturlig samlingsplats där alla ska finna något som passar.

Följ Halmstad Arena på Facebook

Få information om vad som händer i Halmstad Arena, ställ frågor, lämna sympunkter och se och dela med dig av dina och andras upplevelser.